2022-03-21 09:45:06• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyébe látogatott a Nemzetközi Vöröskereszt delegációja

Szatmár megyébe látogatott vasárnap délután a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom küldöttsége. A csoport többek között a petei határátkelőt kereste fel, ahol Radu Roca prefektussal és a Vöröskereszt szatmári szervezetének képviselőivel a jövőbeni akciókról és a háború elől menekülő ukrán állampolgárok támogatásáról egyeztettek.

„Köszönet mindazoknak, akik részt vesznek az ukrajnai háború elől menekülő emberek megsegítésében. Magam és Sergiu Buzduga alezredes, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetője nevében szeretném megköszönni a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom képviselőinek az aktív részvételt és a szatmári látogatást. Szintén nagyra értékelem Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári szervezetének igazgatója által e nehéz időszakban kifejtett munkát, aki önkéntes csapatával együtt szívvel-lélekkel végzi a segítő tevékenységet” – mondta el a helyszínen a kormánymegbízott.


Rodica Borlan szerint a petei határnál rendeződni látszik a helyez, de a szervezet ezzel nem fúj visszavonulót: a továbbiakban is jelen lesznek a helyszínen, és már a következő időszak munkatervét is összeállították.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: